Magyar Dinoszaurusz Alapítvány

A paleontológia, azon belül is a gerinces őslénytan a felfedező kutatások egyik legérdekesebb ága. Sir David Attenborough szavaival élve, nincs annál lenyűgözőbb dolog a világon, mint amikor az ember egy ősmaradványt talál és az övé az első emberi szempár, mely sok-sok millió év távlatából annak a lénynek a maradványát újra viszontláthatja! Többek között ez az élmény hajtja az őslénykutatókat is.

A Magyar Dinoszaurusz Alapítvány elsődleges célja a dinoszauruszokkal, valamint más hazai ősgerinces leletekkel, lelőhelyekkel kapcsolatos tudományos kutatások támogatása, továbbá a témához kapcsolódó ismeretek oktatása és ismeretterjesztése.

A tényleges terepi munkálatok, összecsukható pavilon alatti ásatások mellett, kutatócsoportunk tagjai a lelőhelyekről előkerült ősmaradványok tudományos feldolgozását, dokumentálását, szaklapokban történő leközlését is végzik, és a hazai, illetve nemzetközi tudományos konferenciákon közönség elé tárják eredményeiket. Fontosnak tarjuk, hogy ne csak az eredményeket tegyük közzé, hanem magukat az eredeti sok millió éves fosszíliákat is megnézhesse az érdeklődő.

Magyar Dinoszaurusz Alapítvány
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Támogatóink, együttműködő partnereink

Kapcsolat

A Földgömb Alapítvány

1142 - Budapest
Erzsébet királyné útja 125.

Email: info [kukac] expedicio.eu

© Heiling Média Kft.