Ras Al Khaimah Turisztikai Hivatal

Ras Al Khaimah: a Közel-Kelet kalandközpontja
Ras Al Khaimah az Egyesült Arab Emirátusok legészakabban fekvő emírsége mindössze 45 perces autóútra van Dubajtól. Területének egy részén húzódik a Hajar hegység, amely több, mint 70 millió évvel ezelőtt keletkezett. A hegység leglátványosabb, leglátogatottabb úti célja a Jebel Jais hegy, ami egyben az Egyesült Arab Emirátusok legmagasabb csúcsa. A Jebel Jais számtalan izgalmas kalandot és extrém programot kínál minden korosztálynak, akik szeretik aktívan eltölteni a szabadidejüket. A különleges kalandprogramjai miatt a Time magazin 2022-ben a világ 50 legjobb helyei közé választotta Ras Al Khaimah-át.

6 kihagyhatatlan hegyi program Ras Al Khaimah-ban:

  1. Jais Sledder- hegyi bobpálya: Ras Al Khaimah legújabb élményprogramja, ami 1840 méter hosszú és időnként hajtűkanyarokal tűzdelt pályáján mintegy 8 percen át igazi adrenalin fröccsöt garantál az utasainak.
  2. Bear Grylls felefedező tábora: a világ első felfedező tábora, a Bear Grylls Explorers 4, 8, illetve 24 órás kurzusain a résztvevők extrém körülmények között tudják tesztelni a saját képességeiket és egyben különböző túlélési technikákat sajátíthatnak el.
  3. Túraútvonalak: idén adtak át 16 km hosszú újonnan kiépített túraútvonalat, ami pazar panorámával és könnyebb-nehezebb szakaszokkal várja a túrázókat.
  4. Jais Flight: a világ leghosszabb drótkötélpályája, ami 160 km/óra feletti sebességgel 2,83 km-en keresztül garantálja a felejthetetlen, pulzusszám-emelő légi kalandokat.
  5. Hegyi kerékpározás: a kérékpározás megszállotjait tíz újonnan átadott elektromos bicikli várja, amellyel egyénileg vagy vezetett túra keretében fedezhetik fel az Egyesült Arab Emírségek lenyűgöző hegyláncolatának látnivalóit.
  6. Jais Sky Tour: összesen 5 km hosszú, 6 izgalmas drótkötélpálya rejt izgalmas “utazást” 1250 méterrel a tengerszint felett és 300 méterrel a föld felett.

visitjebeljais.com

Támogatóink, együttműködő partnereink

Kapcsolat

A Földgömb Alapítvány

1142 - Budapest
Erzsébet királyné útja 125.

Email: info [kukac] expedicio.eu

© Heiling Média Kft.