Az új körút létrehozásának terve arra alapszik, hogy ez a három utca egymásba fonódik a városi térben, egymás természetes folytatásai a belső kerületeken keresztül. Jelenleg a Rákóczi út jelenti az egyetlen akadályt, ahol bár a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca egymás folytatásaként értelmezhető, de még nincs kialakítva gyalogátkelőhely közöttük. Ez az akadály könnyen kiküszöbölhető. Ennek érdekében beadtuk a Budapest Részvételi Költségvetési programba a gyalogos-, és kerékpáros átjáró kialakításának ötletét, ami révén egy humanizált korridor jöhet létre a Nagykörút és a Kiskörút között.

Taktikus urbanisztika, „placemaking”, zöldítés, utcabúrotorok kihelyezése, autómentes napok, tematikus utcafesztiválok, szomszédsági ünnepek, kiskereskedelem felpörgetése – ezek a projekt kulcsszavai. A három utcában a nappali térhasználat oly mértékű ösztönzése a cél, hogy a régóta kiadó üzlethelyiségek iránti kereslet megjelenjen és egy emberközpontú, az interakciókat elősegítő, térhasználat tekintetében „lassú”, városi rekreációra ideális, fenntartható közlekedés vonatkozásban pedig rendkívül hatékony körút jöjjön létre.

A projekt szakemberek, döntéshozók, lakók, civilek és vállalkozások aktív bevonásával jön létre, a város-, és kerületfejlesztési célokkal összhangban.